Kulit Bertambah Gebu & Cerah Dengan Vitamin Cantik Shaklee

poster set kecantikan

Nak tahu bagaimana supplemen Shaklee memainkan peranan penting dalam mencantikkan wajah anda?

1. Bagaimana ESP membantu untuk kulit yang gebu, cerah dan pudarkan parut jerawat

  • ESP adalah sumber protein yang diperlukan untuk menghasilkan sel-sel baru bagi kulit
  • ESP memang satu cadangan terbaik untuk menggantikan sel kulit kerana sel kulit lama akan mati dalam masa 21 hari
  • Jika sel kulit itu tidak diganti maka ia boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan menjadi tidak bermaya
  • Lama-kelamaan kulit akan menjadi bertompok-tompok dan tidak sekata

2. Bagaimana Vita-E & Vitamin C membantu untuk kulit lebih segar

  • Vitamin E merupakan vitamin antioksidan
  • Ia penting untuk menjaga sel-sel agar tidak dirosakkan oleh radikal bebas
  • kita memang tak nampak radikal bebas ni. Tapi kalau kita selalu terdedah kepada pencemaran, asap kenderaan, asap rokok maka kat situlah badan kita akan diserang radikal bebas
  • Sel-sel yang diserang radikal bebas ini akan menjadi tua dengan lebih cepat. Tu yang timbul istilah nampak tua sebelum tiba masa yang sepatutnya

3. Bagaimana B-Complex membantu untuk meratakan tona kulit?

  • B-complex penting bagi memperbaiki peredaran darah dalam badan dan meratakan warna tona kulit pada wajah
  • Tidak timbul lagi masalah kulit wajah yang bertompok-tompok
  • Yang menarik B complex juga membantu dalam menstabilkan hormon badan kita, jadi sesuailah untuk mengurangkan rasa marah dan stres

Anda berminat untuk menyerlahkan kecantikan kulit dengan vitamin Shakee?


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

ESP Shaklee: Minuman Untuk Kekal Bertenaga & Sentiasa Awet Muda

khasiat esp

Bercerita mengenai vitamin yang paling hot ni, memang best sangat. Sebab, ESP Shaklee satu-satunya produk soya di pasaran yang berasaskan soya Non-GMO.

Apa itu GMO? GMO ni merujuk kepada perubahan genetik secara kimia. Bahaya ke kalau ambil makanan dari sumber GMO? Bahaya sangat.. Sebab perubahan genetik secara kimia ini, secara tidak langsung, boleh mempengaruhi kesihatan sel tubuh badan kita, selepas kita menelan atau mengambil makanan dari sumber GMO. Kalau nak selamat, pilihlah makanan dari sumber Non-GMO. :)

Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

Mesti ada yang tanya..apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO…Haa.. ni yang ramai taktahu… mari saya nak tulis sini kenapa kene pilih produk NonGmo berbanding produk GMO…. Produk2 GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser.

Lagi2 zaman sekarang ni.. produk2 GMO mmg dah makin banyak di pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu memang common laa kan..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu, kalau you all nak beli protin dari sumber soya.. pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO..

Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. InsyaAllah nanti saya kongsikan lagi bahaya GMO yg harus anda ketahui.. …

Istimewanya ESP Shaklee. Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.
Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol. Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

Jadi, kalau anda penggemar minuman berasaskan soya, apa kata anda cuba ESP Shaklee sekarang dan rasai perbezaaannya sendiri. Biasanya mereka yang dah mencuba ESP ni, pasti akan nak lagi, sebab dah seronok melihat hasil perubahan yang menggemberikan hati. :)

Hubungi saya, k. Harga satu canister ESP ni, murah je, Cuma RM150 untuk digunakan dalam masa 2 bulan.


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”


Energizing Soy Protein; Sumber Protein Terbaik

energizing soy protein

❈ Kenapa Anda Perlukan Protein? ❈

SEL ➙ TISU ➙ ORGAN ➙ SISTEM

➻ Protein merupakan makanan sel.
➻ Sel sangat penting untuk membina tisu.
➻ Tisu penting untuk membentuk organ.
➻ Manakalah organ pula akan membentuk sistem.
➻ Jika sel mendapat protein yang tidak mencukupi, maka sistem badan yang terhasil juga akan menjadi tidak sihat.

❀ Penting Ke Protein?? ❀

➵ Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body.

➵ Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT.

➵ Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

➵ 25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

❁ Kenapa Anda Perlu Memilih Protein Dari ESP Shaklee? ❁

☑ Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan.

☑ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

☑ Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

☑ Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet

✾ Risiko Kekurangan Protein ✾

  1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  3. Liver (penyakit hati)
  4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  9. Poor wound healing (Luka lambat sembuh)
  10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  12. Irritability (Badan menggeletar)
  13. Fatigue (Letih lesu)
  14. Weakness (Lemah)
  15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

✾ Kelebihan ESP ini ialah; ✾

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi… Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?? 

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi-pagi tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda. :)

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee