Ramuan Semulajadi Melambatkan Penuaan

Assalamualaikum,

Pernah tak anda mencuba vivix Shaklee?

Vivix Shaklee merupakan minuman campuran botani. Ia merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Secara ringkasnya, Vivix bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.. Kenapa DNA? Kerana hampir setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.

Setiap ramuan yang terkandung di dalam vivix mempunyai fungsi yang tersendiri.

Fungsi Ramuan Vivix:

  1. Muscadine Grape :  Mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria
  2. Purple Carrot : Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung
  3. Elderberry  (Sambucus Niagra) : Mampu memberi perlindungan  terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman
  4. Polygonum Cuspidatum : Melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, mengurangkan berat badan

Anda ingin nampak awet muda dengan vivix? Ada orang kata mahal vivix ni. Tapi, apalah sangat harga vivix, jika dibandingkan dengan harga produk kecantikan yang anda beli sekarang, namun belum pasti lagi ia berkesan dan selamat untuk jangka panjang. :).

Tunggu yer untuk next post.. Saya akan berkongsi lebih banyak lagi info mengenai vivix dan testimoni mereka yang telah mengambil vivix. :)

beli sekarang 2

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534
  • Email : Beauty_Fatimah@yahoo.com.my

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook  ”

daftar ahli shaklee

8 Tip Untuk Berhenti Merokok

Assalamualaikum,

Bosan tak bila melihat perangai suami asyik dengan rokok je. Jalan-jalan sikit, nak merokok. Kalau lepas makan je, asyik nak merokok. Yang paling tak best tu, bila masak toilet je mesti merokok. Tak pasal-pasal, anda nak masuk tandas selepas itu, terpaksa menadah hidung menghidu bau rokok yang tak nyaman itu.

Pernah tak anda mengalami situasi seperti di atas? hehee… jangan risau. Apa kata kalau anda cuba guna 8 tip ini untuk membantu suami anda agar boleh berhenti merokok secara perlahan-lahan. :)

1. Lengahkan

Jika ada rasa mahu ‘pekena sebatang’ lengahkan. Lewatkan 10 minit. Buatlah perkara lain dulu. Minum kopi atau buat apa saja yang boleh mengalihkan perhatian. Ulang sebanyak mungkin bila tiba rasa nak merokok.

2. Tolak konsep “cukuplah sebatang”

Jangan terpedaya dengan “cukuplah sebatang”. Tak payah hisap langsung jika sudah ada keinginan nak berhenti merokok. Ini kerana sebatang rokok akan menyebabkan keinginan untuk merokok akan bertambah sehingga habis sekotak.

3. Elakkan punca merokok

Kenali apa punca merokok. Contohnya sebab nak setaraf dengan kawan-kawan, elakkan stress, duduk melepak atau berkumpul dengan kawan-kawan. Cuba sebaik mungkin untuk mengelak dari terlibat dengan punca-punca merokok ini.

4. Bersenam

Amalkan rutin 30 minit senaman setiap hari. Jika berada di pejabat, cuba lakukan senaman ringan bila timbul keinginan untuk merokok.

5. Berlajar untuk bertenang

Antara penyebab tabiat merokok adalah stress. Jadi, bagi mengurangkan rasa stress, cubalah berusaha untuk bertenang dan bijak dalam menangani situasi yang boleh menimbulkan stress. Contohnya, ambillah air sembahyang ataupun melakukan teknik deep breathing ( 2 saat tarik nafas – 4 saat tahan – 8 saat hembus nafas keluar).

6. Libatkan keluarga dan rakan-rakan

Beritahu ahli keluarga dan rakan-rakan, bahawa anda mahu berhenti merokok. Minta bantuan mereka untuk sentiasa mengingatkan anda dan menegur anda, jika timbul keinginan untuk merokok.

7. Mengunyah

Bila timbul keinginan untuk merokok, cubalah untuk mengunyah chewing gum. Ini kerana, tabiat mengunyah akan membantu mengurangkan keinginan anda untuk merokok.

8. Guna alat bantuan

Kini banyak dah alat untuk membantu berhenti merokok di jual di pasaran. Antaranya nikotin tablet, patches, gula-gula getah bagi memenuhi keperluan nikotin yang menggila. Ataupun, anda juga boleh cuba Vivix Shaklee. Tonik vivix ini dipercayai mampu membuat anda rasa hilang keinginan untuk merokok.

Jom baca testimoni customer yang mengambil vivix untuk membantu beliau berhenti merokok. :)

Berhenti Merokok Dalam Masa 2 Minggu:

“Alhamdulillah. Usaha menjauhkan diri dari yang haram diteruskan.
 
Beberapa hari lepas wife tetiba bagi sesudu vivix. Rasa macam ribena yang amat pekat. Dia kata elok untuk jantung. Tanpa usul periksa saya pun makan la. Keesokan harnya saya mula hilang satu ‘nikmat’ hidup bila sedut sebatang rokok. Puiii pahit giler. Rasa macam hisap rokok masa demam (perokok tegar tau ni). Saya continue hisap rokok beberapa hari tanpa berjaya menghabiskan rokok sampai ke puntung. 
 
Saya tanya dia apa benda ni. Dia kata vivix ni memperbaiki DNA manusia terutama sekali bahagian jantung dan organ-organ yang berkaitan. DNA kita akan balik ke asal macam mana yang dikurniakan kepada kita dan sepatutnya dipelihara. So organ dalaman yang selama ini dah terbiasa dengan nikotin dan segala macam racun membunuh tu akan jadi sempurna balik. Hah whatever la sayang….
 
Selang beberapa hari saya sendiri amik B ni. Saja nak tengok macam mana hasilnya. Alah bukan tak pernah ambil niquitin dan macam2 tin yang ada kat pasaran. Benda2 tu mengurangkan kebergantungan terhadap nikotin tapi fikiran tak boleh lupa nikmatnya rokok. Kalau menjadi pun lambat hasilnya. Makan minggu atau bulan jugak. So esok paginya bila hisap sebatang terus rasa macam nak muntah. Uish biar betul ni. Sejam kemudian cuba lagi dan perghhh. Berhenti kereta tengah jalan B Macam rasa merokok melebihi 20 batang sehari padahal baru sebatang dua jer hisap.
 
Alhamdulillah Tuhan dah tarik satu nikmat yang sia2 ni dan gantikan dengan nikmat yang lebih bermakna. Hidup yang lebih sihat. Tribute to my lovely…”

vivix

beli sekarang 2

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp 019 – 854 0908
  • Email : Beauty_Fatimah@yahoo.com.my

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook”

 

 

TESTIMONI VIVIX : Membantu Pesakit Resdung

Resdung adalah antara penyakit yang boleh membawa maut, jika tidak dirawat dengan segera.. Bahaya resdung ni tau.. Jadi, jangan anda menganggap pulak, jika anda ada resdung, itu adalah masalah biasa…

Jadi, hari ni, saya nak share dengan anda, pengalaman pesakit resdung yang mengamalkan Vivix Shaklee, alhamdulillah, dengan izin Allah, beliau dah semakin sembuh.

Vivix ni, bukan setakat membantu masalah resdung, tapi banyak lagi.. Kalau nak kelihatan muda 25 tahun, baik anda amalkan Vivix je.. Insha Allah, hasilnya memang memuaskan.. Ingin tahu, apa lagi masalah kesihatan yang boleh mengamalkan Vivix? Hubungi saya, k..

_________________________________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli